Baggio krijgt 56e en laatste selectie cadeau

Roberto Baggio (ex-Fiorentina, Juventus, AC Milaan, Bologna en Inter Milaan), die zich op zijn 37e voorbereidt om er eind dit seizoen mee te stoppen, krijgt naar alle waarschijnlijkheid nog een laatste keer de eer om het beroemde azuurblauwe shirt van de nationale selectie aan te trekken. Bondscoach Giovanni Trapattoni gunt de aanvaller van Brescia een selectie als afscheidscadeau voor de voorbereidingswedstrijd op het Euro 2004 tegen Spanje op 28 april in Genoa.

"Ik denk er heel serieus over om internationale weerklank te geven aan zijn afscheid,", legde de Italiaanse selectieheer, die vandaag/woensdag zijn 65e verjaardag vierde, uit. "Roberto is tot ver buiten onze grenzen bekend en beroemd. Hij verdient dus zo een afsluiter. Het zou ook mijn manier zijn om hem uit te wuiven, en hem te bedanken voor al hetgene hij gedaan heeft ondanks de blessures die zijn briljante carrière dwarsboomden..." 'Codino', die zondag zijn 200e doelpunt in de Serie A liet optekenen tijdens de wedstrijd Parma-Brescia (2-2), is een nationale held in Italië, ondanks de gemiste penalty in de strafschoppenreeks tegen Brazilië in de finale van de Wereldbeker 1994 in de Verenigde Staten. Baggio was bij de Azzurri goed voor 27 doelpunten in 55 wedstrijden. Zijn laatste interland dateert van 31 maart 1999 in Ancona tegen Wit-Rusland.

Baggio beschouwt Antonio Cassano (AS Roma) als zijn opvolger. "Ik geloof zelfs dat hij mij zal voorbijsteken", kijkt de afscheidnemende voetballer vooruit. Die mening deelt ook Trapattoni. "Cassano heeft het voetbalgenie van Baggio geërfd," zegt die in 'La Gazzetta dello Sport' van woensdag, "maar ook de spelverdelerskwaliteiten van Francesco Totti".

Robert Baggio is de laatste Italiaanse voetballer die de Gouden Bal in ontvangst mocht nemen in 1993.

Nu in het nieuws