Gladys Willems leidt op EK boogschieten indoor

Print
Onze landgenote Gladys Willems, al wereldkampioene in de discipline, beëindigde woensdag als leidster de kwalificatieronde in het Europees kampioenschap boogschieten (compound), dat in het Italiaanse Sassari plaatsvindt.
BR> Ze is daardoor zeker van een plaats in de achtste finales. Yolande Anris, 15e, en Noella Verhoeven, 20e, moeten zich wel via de zestiende finales met rechtstreekse uitschakeling proberen te plaatsen. Ook in de landenrangschikking is België leider en mag het de kwartfinales betwisten.

Bij de mannen wisten Ernest Mertens, 6e en Luc Verdeyen, 16e, zich met de compoundboog voor de zestiende finales te plaatsen. Philippe Prieels, 40e, is uitgeschakeld. Als team zijn de Belgen zesde en nemen ze het in de kwarfinales tegen Nederland op.
Met de recurveboog verging het onze landgenoten minder goed. Rudie Fransen werd 22e, Bart Geeraerts 26e en Steve Clart 28e. Ze zijn wel geplaatst voor de zestiende finales, maar ontmoeten daarin theoretisch sterkere tegenstanders. Als team zijn de Belgen zevende met de recurve, in de achtste finales wordt Tsjechië de tegenstander.
Bij de vrouwen plaatsten Marie Claire Van Steven, 29e, en Annie Heykants, 30e, zich voor de zestiende finales, Nadine De Knop, 33e, haalde het net niet.
MEEST RECENT