Snookerspeler Jimmy White gepakt met harddrugs

Snookerspeler Jimmy White is woensdag in een hotel in Preston opgepakt op verdenking van het bezit van harddrugs. Dat meldde de BBC woensdag op zijn website.

Belga

BR> De politie werd woensdag in de vroege uurtjes naar de Holiday Inn in Preston geroepen omdat er een verdacht goedje gerookt werd in de hotelbar. De kamer van de snookergrootmeester werd doorzocht en er werd een wit poeder gevonden. White werd ondervraagd en tot 21 april op borg vrijgelaten. Tegen die tijd zou de analyse van het poeder klaar moeten zijn.

White, alias The Whirlwind, was in Preston voor een exibitiewedstrijd met de evenmin onbesproken ex-wereldkampioen Alex Higgins. White is wel de enige die bij het incident aangehouden werd. Hij was niet bereikbaar voor commentaar.

De 42-jarige White won geen belangrijk toernooi meer sinds 1992. De laatste weken was hij wel weer erg goed bezig. Zo stond hij op 6 maart in Malta nog in de finale van het European Open, die hij verloor van de twintig jaar jongere Stephen Maguire. Op 19 of 20 april moet White aantreden in de eerste ronde van het wereldkampioenschap. Hij is momenteel veertiende op de wereldranglijst.