Majoor Guy Weber overleden

Print
Majoor Guy Weber is donderdag op 82-jarige leeftijd overleden, zo is zaterdag vernomen. De ere-adjudant van koning Leopold III bleef op het kasteel van Argenteuil ten dienste van prinses Lilian staan tot aan haar overlijden in juni 2002.
Weber was militair adviseur van Moïse Tshombé maar ook informant van het Paleis net na de onafhankelijkheid van Congo. Volgens de onderzoekscommissie Lumumba speelde hij een sleutelrol in de afscheiding van de provincie Katanga. De commissie wees de verantwoordelijken van de secessie als de hoofschuldigen aan van de moord op premier Patrice Lumumba in januari 1961. De naam van de majoor viel herhaaldelijk tijdens de werkzaamheden van de parlementaire onderzoekscommissie die de omstandigheden moest onderzoeken waarin de Congolese eerste minister vermoord werd. Weber werd als getuige door de commissie gehoord. In zijn woning in Waterloo werd een huiszoeking gedaan naar aanleiding van het werk van de onderzoekscommissie en speurders begaven zich ook naar het kasteel van Argenteuil.

Majoor Guy Weber, die ook oudstrijder was van de brigade Piron (die betrokken was bij de bevrijding van België en Brussel in september 1944), wordt dinsdag in Waterloo begraven.
MEEST RECENT