Blok zet boekhouding Brussels minister op internet

Print
Het Vlaams Blok richt na de Antwerpse visa-affaire nu zijn pijlen op de leden van de Brusselse regering. De partij heeft donderdag een website gelanceerd waarop de interne boekhouding 2002 van Brussels minister Eric Tomas (PS) werd geplaatst.
Daaruit moeten een aantal laakbare praktijken blijken, zo stelde Brussels parlementslid Dominique Lootens op een persconferentie.
Lootens hekelde het feit dat hij de betrokken minister niet in het parlement kan interpelleren over bepaalde uitgavenposten. Men verwees hem naar het Rekenhof, maar dat was eind oktober 2003 nog in het bezit van de boekhouding 2002 van het kabinet-Tomas.
Of dat vandaag nog het geval is, kon Lootens niet zeggen. Ook het dreigement van de minister in Brussel Deze Week aan het adres van de journalisten die iets over de zaak zouden schrijven, kunnen volgens hem niet door de beugel.

Onder de betwistbare uitgaven noemde de Blokker een boete van 52 euro die de minister zelf opliep wegens het GSM-gebruik achter het stuur. Die boete moet de minister zelf betalen en niet de belastingbetaler, luidde het. Voorts vindt hij de restaurantuitgaven (21.000 euro) aan de hoge kant en vraagt hij zich af waar de 7.000 euro kledingkosten aan besteed werden.
Naast het dossier-Tomas, staat ook de zaak-Ducarme op de website.
MEEST RECENT