Huiszoekingen Vlaamse Gemeenschap

De financiële opsporingsafdeling van de Gerechtelijke Dienst van Brussel heeft dinsdagochtend huiszoekingen gedaan in de woningen en bureaus van verschillende topambtenaren van de Dienst Leefmilieu van de Vlaamse Gemeenschap.

Geen van de betrokken personeelsleden werd ter beschikking gesteld van de onderzoeksrechter, zo kon woensdag vernomen worden bij het parket van Brussel. De onderzoekers buigen zich over een reeks vermeende onregelmatigheden binnen het kader van de aanbestedingen die gebeurden in de marge van beurzen waaraan het departement Aminal van de Vlaams Gemeenschap deelnam. Zij controleren daarbij de deelname van ambtenaren aan een aantal activiteiten en de werking en de financiering van een vereniging met de naam INGP (International Network for Green Planners).

Het onderzoek volgt op een eerder onderzoek dat werd geopend tijdens de zomer van 2002. Dat onderzoek leidde tot de arrestatie van een jonge boekhoudster van 22 (Tamara M.) die werkte bij de Vlaamse Gemeenschap. Zij werd er toen van beschuldigd 700.000 euro van haar werkgever te hebben verduisterd. Dat eerste onderzoek bracht de rechercheurs op het spoor van nieuwe feiten waarbij overheidsgelden en activa van de Vlaamse Gemeenschap zouden zijn aangewend voor persoonlijk gebruik door een topambtenaar van het departement, zo meldt de Gerechtelijke Dienst van Brussel nog.

Woensdagochtend werd echter niemand ter beschikking gesteld van onderzoeksrechter De Coster, die het onderzoek leidt, zo luidde het bij het parket van Brussel.

Nu in het nieuws