Reginald Moreels terug naar CD&V

Print
Reginald Moreels, die de toenmalige CVP destijds ruilde voor de VLD, wil terug naar de christen-democratie.
 
De staatssecretaris van Ontwikkelingssamenwerking in de regering-Dehaene had daarover al een gesprek met CD&V-partijvoorzitter Yves Leterme en woensdag ontmoeten ze elkaar opnieuw. Dit bevestigde Leterme dinsdagavond. Moreels zou dit jaar niet meer op een verkiezingslijst komen.
 
In een interview, donderdag in het christelijk opinieweekblad Tertio, licht Moreels zijn beslissing uitvoerig toe. "Ja, ik was een overloper", bekent Moreels. "Niet zozeer uit opportunisme, wel omdat ik een partij zocht waarin ik mijn idealen het best kon verwezenlijken. En deels ook uit loyauteit aan voormalig CVP-voorzitter en Europarlementslid Johan Van Hecke, die mij in de politiek had binnengeloodst. Na die korte overstap - al bij al was ik geen negen maanden bij de VLD - weet ik dat mijn natuurlijke biotoop de christen-democratie is."
 
Toen Moreels eind augustus 2000 met de CVP brak, noemde hij de partij a-humaan. "Harde woorden, deels uit eigen frustratie," blikt hij terug. "Ik maakte toen een zware crisis door. Nu besef ik dat ik toen ook veel anderen heb gekwetst. Ik verontschuldig mij daarvoor."

.

Nu in het nieuws