Duitse minister geschokt over tweejarige in Big Brother

Print
In Duitsland is discussie ontstaan nadat de makers van de reality-show Big Brother een tweejarige peuter hebben laten opdraven in het programma.
Dat schrijft de Duitse krant Die Welt woensdag. In de bewuste show worden de kandidaten opgesloten in een container en 24 uur op 24 gefilmd. "De producers van het programma zouden zich moeten schamen. Het is onverantwoord. Dat geldt zowel voor de moeder van het kind als voor de televisiezender RTL II", aldus de Duitse minister van Gezin, Renate Schmidt, in Die Welt. Oorzaak van de discussie is het bezoek dat de tweejarige Leon-Lucas bracht aan zijn mama Sandra (22), een van de kandidates die voor de vijfde editie van het programma werd opgesloten in de laadbak.

Voor het oog van de camera speelde Sandra, die zichzelf voorstelde als stripteaseuse en meewerkt aan erotische programma's een uur met haar zoontje. De kleuter vertrok daarna opnieuw naar zijn grootouders.

Volgens de zender is het bezoek verantwoord omdat de "sociale achtergrond van de kandidaten grondig is bestudeerd". Volgens producer Rainer Laux "kwijnde de vrouw weg zonder haar zoontje en waren beiden erg gelukkig elkaar terug te zien". Zo'n twee miljoen kijkers volgen dagelijks de vijfde editie van het programma.

.

Nu in het nieuws