Koning en koningin bezoeken "De Kat poseert"

Koning Albert en koningin Paola hebben dinsdag een bezoek van een uur gebracht aan de tentoonstelling "De Kat poseert" van Philippe Geluck in het Jubelpark in Brussel.

Belga

De tentoonstelling brengt een overzicht van het werk van Geluck van de voorbije 20 jaar, vanaf zijn eerste aquarellen tot zijn meer recente werken. De hoge gasten volgden het parcours van de tentoonstelling en kregen een rondleiding van de artiest zelf.

Het vorstenpaar was lovend over Geluck en prees zijn verbeelding. "De vorsten hebben vaak gelachen en soms waren ze verrast door de gewaagde kant van bepaalde tekeningen", aldus de kunstenaar, die naar eigen zeggen vereerd is door de interesse van de koning en koningin voor zijn werk.

De Belgische artiest had het vorstenpaar voor het eerst ontmoet in oktober vorig jaar tijdens hun staatsbezoek aan Frankrijk. Toen liep de tentoonstelling in Parijs, maar had de koning niet de gelegenheid ze te bezoeken. "De koning had me daarom beloofd dat hij naar mijn tentoonstelling in Brussel zou komen", luidt het.