Ackermans ziet jaarwinst sterk verbeteren tot 55 miljoen euro

Print
De dienstengroep Ackermans & Van Haaren (AvH) boekte in 2003 een geconsolideerd nettoresultaat van 55,1 miljoen euro, wat volgens de groep het herstel van de resultaten inhoudt tegenover het uitzonderlijk zwakke jaar 2002, toen een geconsolideerd nettoresultaat van 14,8 miljoen euro werd opgetekend. De sterke verbetering van de groepsresultaten is volgens AvH te wijten aan de groei van de resultaten bij Bank Delen en Bank van Breda, het herstel van de bijdrage van Sofinim en de gunstige bijdrage van de eind 2002 verworven deelnemingen in GIB en Quick.
Baggerbedrijf Deme en aannemingen Van Laere kenden een lager resultaat dan in 2002. De resultaten bij Deme worden verstoord door de aanhoudende sluiting van zandconcessies in Maleisië en Indonesië.

HR-groep Solvus liet een zwaar negatief resultaat optekenen, toe te schrijven aan de druk op de omzet en de marges in Nederland en aan operationele verliezen bij dochters zoals Bureau van Dijk Computer Services en Schoevers. Schoevers Bedrijfsopleidingen werd begin 2004 verkocht en AvH voert gesprekken om Bureau van Dijk geheel of gedeeltelijk te verkopen. Voor AvH moet Solvus in 2004 terug een positief nettoresultaat halen.

In de sector Private Equity benadrukt AvH het herstel van de bijdrage van Sofinim, die terug positief werd dankzij de terugname van waardeverminderingen, en het positieve resultaat van Quick, waar de winst met 36 procent steeg.

De raad van bestuur van AvH is "gematigd optimistisch" over de winstgroei in 2004, zeker indien Solvus de verwachtingen waarmaakt. Door een herschikking in het aandeelhouderschap van Finaxis, waardoor AvH nu 75 procent van de aandelen consolideert, verwacht AvH een grotere stabiliteit in de groepsresultaten. De raad van bestuur zal de algemene vergadering voorstellen om een dividend van 0,54 euro bruto per aandeel uit te keren, een stijging met 6 procent tegenover het vorige boekjaar.

.

Nu in het nieuws