Kapitaalsverhoging met 2 miljoen euro voor Ubizen

Tijdens een buitengewone algemene vergadering van Ubizen is dinsdagavond beslist een kapitaalsverhoging door te voeren met 2 miljoen euro.

Dat gebeurde na onderling overleg tussen de twee hoofdaandeelhouders Ubidco en Betrusted. Ubidco neemt 34,7 procent van dit bedrag voor zijn rekening, Betrusted de rest. Na deze kapitaalsverhoging bezit Betrusted 44 procent aandelen en Ubidco 34,7 procent.

Tevens werd bij de Leuvense netwerkbeveiliger een herschikking van de raad van bestuur doorgevoerd. Drie van de acht huidige bestuursleden, met name voorzitter Jean-Paul Coenen, Robert Ceuppens en Willy Lenaerts namen ontslag. In hun plaats komen twee mensen van Betrusted (Richard Smith en John Garvey) en twee van Ubidco (Michael Chalfen en Michael Elias). Ook hierover hadden Betrusted en Ubidco vooraf afspraken gemaakt.

Naar deze buitengewone algemene vergadering was met spanning uitgekeken omdat Ubizen de afgelopen vier maanden voorwerp was van een bitsige overnamestrijd tussen het Amerikaanse bedrijf Betrusted en het financieel consortium Ubidco die geen duidelijke winnaar opleverde.

Richard Smith, bestuurslid bij Betrusted, stelde dinsdagavond dat beide partijen met deze gezamenlijke beslissingen aan de buitenwereld wilden te kennen te willen samenwerken aan de uitbouw van Ubizen.

Nu in het nieuws