Bush roept vrije wereld op tot vastberadenheid tegen terrorisme

Print
De Amerikaanse president George W. Bush heeft dinsdagavond de "vrije wereld" opgeroepen tot vastberadenheid tegen het terrorisme.
Volgens Bush zullen terroristen nog aanslagen uitvoeren om een wereldwijde paniek te veroorzaken. "Ik denk dat de terroristen nog onschuldige slachtoffers zullen maken met de bedoeling de wereld op zijn grondvesten te laten daveren", verklaarde Bush aan de pers na een gesprek met de Nederlandse premier Jan Peter Balkenende.

"Om het hoofd te bieden aan deze dreiging is het essentieel dat de "vrije wereld" vastberaden, resoluut en overtuigd blijft", zei de president vijf dagen na de aanslagen in Spanje, die het leven kostten aan 201 mensen en worden toegeschreven aan al-Qiada. De terroristen hebben "niet alleen in Spanje gemoord, maar ook in de Verenigde Staten, in Turkije en in Saoedi-Arabië. Ze slaan toe waar ze kunnen", verklaarde Bush. Volgens de president gaat het om kille moordenaars, die handelen zonder medelijden. "Ze doden onschuldigen in een poging onze wilskracht te breken", antwoordde Bush op een vraag over de invloed van de aanslagen op de Spaanse verkiezingen, die werden gewonnen door de socialisten ten koste van de Volkspartij van uittredend premier José Maria Aznar, één van de trouwste bondgenoten van de Amerikaanse president in Irak.

.

Nu in het nieuws