Recordvangst grondstoffen xtc-pillen

Print
Speurders hebben donderdag bij huiszoekingen in Maasmechelen beslag gelegd op voldoende grondstoffen om tussen de 75 en 100 miljoen xtc-pillen te maken.
Dat meldt de federale politie donderdag. Vier personen, drie Nederlanders en een Duitser, zijn aangehouden. Het is de eerste maal dat in België zoveel aanmaakproducten voor synthetische drugs in beslag zijn genomen.
De huiszoekingen vonden op donderdagochtend plaats op vier locaties in het kader van een onderzoek naar een internationale criminele organisatie. De straatwaarde van een xtc-pil bedroeg eind 2003 ongeveer 4 euro.
Op de vier adressen vonden de agenten zeven tabletteermachines waarmee meerdere pillen tegelijkertijd kunnen worden gemaakt, 400.000 xtc-pillen, honderden kilo's grondstoffen of aanmaakproducten om xtc-pillen te persen en verschillende auto's en motors die vermoedelijk gestolen zijn. De onderzoekers moesten een vrachtwagen huren om het in beslag genomen materiaal te kunnen vervoeren.
De vier verdachten zijn opgepakt en ter beschikking gesteld van het parket van Tongeren. Volgens het Nederlandse persbureau ANP gaat het om twee Nederlandse vrouwen van 52 en 31 en een Nederlandse (52) en een Duitse man (32). Volgens de politie is het dossier rond de bende door deze vangst in een stroomversnelling terechtgekomen. De afdeling Drugs van de GDA Tongeren zet het onderzoek ondertussen voort.
MEEST RECENT