Antwerpen investeert 330.000 euro verkeersveiliger maken kruispunten

De stad Antwerpen investeert 330.000 euro in het verkeersveiliger maken van enkele kruispunten. De ingreep kadert in het verkeersveiligheidsplan, zo delen Antwerps schepen voor veiligheid Dirk Grootjans en schepen voor openbare werken Ludo Van Campenhout woensdag mee.

Het stadsbestuur wil via de investering enkele pijnpunten wegwerken in Antwerpen en haar districten. Enkele infrastructuurwerken worden nog dit jaar uitgevoerd aan: Gitschotellei-Marsstraat-Bacchuslaan, Terlindenhofstraat-Nieuwdreef, Groenenborgerlaan-Cederlaan-Sneeuwbeslaan, Van Aerdstraat-Van de Wervestraat, Antwerpsesteenweg-Draaiboomstraat-Krekelstraat, Lambrechtshoekelaan-Kerhofblommestraat, Laaglandlaan-Akkerbouwstraat en VIIde Olympiadelaan-Schijfwerpersstraat.

Afhankelijk van het kruispunt wil de stad onder meer voetpaduitstulpingen op de hoeken van twee straten zodat de loopafstand voor de voetgangers kleiner wordt en zij veiliger kunnen oversteken. Ook wil ze een rotonde op een onoverzichtelijk kruispunt. Zo worden automobilisten en fietsers in goede banen geleid. Ten slotte moeten er verkeersplateaus en verkeersdrempels komen in rechte straten om zo het autoverkeer af te remmen.

Nu in het nieuws