"Extra patrouilles tegen overvallen in Antwerpen blijven"

Print
Antwerpen zal minstens tot 30 april tien extra politiepatrouilles op de been houden in de strijd tegen de overvallen in de Scheldestad.
"Door deze volgehouden acties zal de criminaliteit op het terrein met een grotere efficiëntie kunnen bestreden worden", lichtte minister van Binnenlandse Zaken Patrick Dewael woensdag toe. Na 30 april zal bekeken worden of de inzet van de extra patrouilles kan bestendigd worden.

De manier waarop de recente overvallenplaag in Antwerpen werd bestreden, vindt Dewael een bewijs dat "de geïntegreerde politie wel degelijk werkt. Op het terrein is het bewijs geleverd dat op zonaal en federaal vlak op een efficiënte manier de handen in elkaar kunnen worden geslagen. Toen vanuit Antwerpen de vraag kwam naar extra steun vanwege de federale politie om de overvallenplaag in te dijken, zijn er 32 extra federale agenten naar Antwerpen afgezakt. Dat kwam neer op 16 extra patrouilles die konden worden ingezet en zij hebben hun ontradend effect niet gemist", aldus nog Dewael.

.

Nu in het nieuws