Cel- en werkstraffen voor drugstrafikanten

De correctionele rechtbank van Antwerpen heeft woensdag twee drugstrafikanten veroordeeld tot werkstraffen van 300 uren en een boete van 25.000 euro. François D.B. en Herwig H. waren verantwoordelijk voor de verscheping van 273 kilogram cocaïne vanuit Afrika naar Zeebrugge. Ze riskeerden 6 jaar celstraf, maar de rechtbank ging woensdag in op de vraag van de verdediging om werkstraffen uit te spreken.

Belga

Op 25 oktober 2000 werd in de haven van Zeebrugge een container met auto-onderdelen onderschept waarin 273 kilogram cocaïne verstopt zat. De drugs werden eruit gehaald en de container vervolgde zijn traject naar de Antwerpse haven. Daar kwam Herwig H. informeren naar de container. Zo liepen hij en zijn kompaan tegen de lamp.

In een andere drugszaak werd Marc V.D. bij verstek veroordeeld tot 8 jaar cel en 50.000 euro boete. Hij was in 2000 verantwoordelijk voor verschillende transporten van cocaïne -in totaal zo'n 290 kilogram- vanuit Zuid-Amerika naar de haven van Antwerpen. In mei 2000 werd in Colombia 35 kilogram cocaïne in beslag genomen bestemd voor uitvoer naar Antwerpen. Op 19 juni 2000 werd eveneens in Colombia 109 kilogram cocaïne onderschept in de dubbele wand van een container. Haven van bestemming was ook hier Antwerpen. Ook via Barcelona had V.D. geprobeerd om 140 kilgram cocaïne het land binnen te smokkelen.

Op 30 november 2000 voerde de politie een huiszoeking uit bij V.D. waarbij 2 kilogram cocaïne in beslag werd genomen. Woensdag werd zijn onmiddellijke aanhouding bevolen.

Nu in het nieuws