Gewapende overval op diamantslijperij Herenthout

Print
Vier mannen hebben dinsdagavond een gewapende overval gepleegd op een diamantslijperij aan de Athealaan in Herenthout. De overvallers maakten een aanzienlijke hoeveelheid diamanten buit. Ze zijn spoorloos.
De overvallers raakten de slijperij binnen via de conciërgewoning en knevelden de conciërge en zijn vrouw. De man liep bij de overval verwondingen op en is voor verzorging overgebracht naar het ziekenhuis. De overval zou niets te maken hebben met de hold-up eerder op de dag op een Centea-bankkantoor in Olen, aldus woordvoerder Dirk Van Peer van de politiezone Neteland woensdag. Omstreeks 21.00 uur verliet de conciërge even zijn woning om buiten iets te gaan halen toen hij geconfronteerd werd met drie gemaskerde mannen. Er volgde een schermutseling waarbij de overvallers enkele rake klappen uitdeelden aan de conciërge. Hij werd samen met zijn vrouw gekneveld en geboeid. De overvallers dreigden ermee hen te vermoorden indien ze niet wilden meewerken. Het koppel stemde er mee in om mee te werken waarop de man werd losgemaakt zodat hij het alarm kon uitschakelen.

Twee overvallers vergezelden de conciërge naar de slijperij waar ze gedurende een half uur onafgewerkte diamanten van slijptoestellen plunderden. De vrouw werd in de keuken bewaakt door een derde overvaller die contact hield met een vierde overvaller buiten. Na de overval in de slijperij werd het telefoontoestel van het koppel stukgeslagen en hun twee gsm's meegenomen.

De overvallers zetten het vervolgens op een lopen. De conciërge slaagde erin de politie te verwittigen met een gsm van een vrachtwagenchauffeur die in de buurt was. Toen de politie aankwam, was er van de overvallers geen spoor meer te bekennen. De conciërge werd naar het ziekenhuis gebracht, de vrouw werd opgevangen door slachtofferhulp.

Tegen elkaar spraken de overvallers een vreemde taal, maar tegen het echtpaar spraken ze Nederlands. Ze waren volgens de politie duidelijk op de hoogte van de werking van de diamantslijperij.

.

Nu in het nieuws