17-jarige ‘den dikke’ is schrik van de wijk

Print
‘Den dikke’, de 17-jarige overvaller van Marokkaanse origine die zondag na een zoveelste hold-up is gevat, was op en rond het De Bisthovenplein in Deurne de schrik van de wijk. Hij perste jongeren af en werd al veroordeeld voor slagen en verwondingen.
 
‘s Avonds was hij de spilfiguur van een overvallersbende, waarin ook zijn oudere broer meedraaide. De ‘bende van den dikke’ mispakte zich zondag aan Chinees restaurant Swatow in de Santvoortbeeklaan in Deurne. Twee overvallers stoven weg in een auto,‘den dikke’ rende blindelings de Bisschoppenhoflaan over. Een hevig remmende auto kon hem amper ontwijken.
 
Vier verdachten werden gearresteerd, onder wie ‘den dikke’ en zijn broer. Dinsdag om 6u volgden dertien huiszoekingen en werden nog zeven verdachten opgepakt. Door de arrestaties komt een bende in beeld die elf overvallen zou hebben gepleegd.‘Den dikke’ werd door verscheidene slachtoffers genoemd en is te zien op bewakingscamera’s. Dat betekent wellicht dat hij een belangrijke pion was,mogelijk de leider van de bende.
 
De jeugdrechter beslist weldra of hij de Belg van Marokkaanse origine uit handen geeft. Dan zou de 17-jarige behandeld worden als volwassene. De broer (18) van ‘den dikke’ is meerderjarig, zoals de twee andere opgepakten van zondag: een Marokkaan van 31 en een Belg van 25.

.

Nu in het nieuws