Twee doden bij Israëlische luchtaanval boven Gaza

Bij een Israëlische luchtaanval op een huis in het noorden van de Palestijnse stad Gaza zijn dinsdag twee mensen om het leven gekomen; ten minste dertien andere raakten gewond.

Belga

Reddingswerkers doorzoeken het puin op zoek naar eventuele andere slachtoffers. Volgens getuigen vuurde een Israëlische legerhelikopter projectielen af op een gebouw met verschillende verdiepingen nabij het vluchtelingenkamp al-Chati. In het huis zouden zich activisten van gewapende tak van de radicale Jihadbeweging schuilhouden.

Het Israëlische kernkabinet gaf enkele uren voor de luchtaanval toestemming voor verschillende operaties tegen radicale groeperingen, waaronder ook een beperkte legeroperatie in de Gazastrook.

De vergadering van het Israëlische kernkabinet werd samengeroepen in antwoord op de zelfmoordaanslag in de luchthaven van Ashdod op zondag waarbij tien Israëli's om het leven kwamen. Die aanslag gold dan weer als represaille voor hardhandig Israëlisch optreden in de bezette gebieden, waarbij een twintigtal Palestijnse doden waren gevallen.

Nu in het nieuws