Drie Limburgse groenen op kartellijst sp.a-Spirit

Print
De Limburgse groenen, die zich van Groen!-Limburg afsplitsten omdat ze voorstander waren van een kartel met de sp.a en Spirit, hebben de namen van drie kandidaten bekendgemaakt die bij de Vlaamse verkiezingen op de kartellijst zullen staan. Het gaat om Vlaams volksvertegenwoordiger Ludo Sannen, gecoöpteerd senator Jacinta De Roeck en gemeenteraadslid Fabian Spreeuwers uit Opglabbeek, zo maakte de groep vrijdag bekend.
Op welke plaatsen Sannen, De Roeck en Spreeuwers zullen kandideren, is nog geen uitgemaakte zaak. Dit zal tegen het einde van de maand bekendgemaakt worden, samen met de overige kandidaten van de sp.a-Spiritlijst, aldus Spreeuwers.
Dat Ludo Sannen de tweede plaats op de kartellijst zal krijgen, is evenwel meer dan waarschijnlijk. Sp.a-voorzitter en lijsttrekker Steve Stevaert maakte na het ontslag van Sannen als Vlaams milieuminister voor Groen! bekend dat de tweede plaats op de sp.a-Spiritlijst voor een groene zal gereserveerd worden.
De Hasseltse Groen!-schepen Toon Hermans stelde zich bewust geen kandidaat om op de kartellijst te fungeren, om geen verdere twist binnen de groene partij in Limburg te zaaien. Hermans heeft nooit onder stoelen of banken geschoven dat hij voorstander is van een progressieve kartelvorming. Hij ondertekende ook het manifest dat de Limburgse groenen begin maart in de krant "De Standaard" lieten publiceren.

In het opiniestuk gaven de Limburgse groenen aan dat ze hopen op een groene vertegenwoordiging in het Vlaams parlement. De ondertekenaars van het manifest stelden ook dat ze als een "kiesvereniging, een electorale vorm van progressieve samenwerking met de sp.a en Spirit" naar de kiezer zullen stappen en dat ze trouw zullen blijven aan het groene gedachtegoed.
Nu in het nieuws