Politie Mechelen betrapt 14-jarige chauffeur tijdens Wodca-controle

Print
De politie van Mechelen heeft tijdens Wodca-controles in de nacht van zaterdag op zondag een chauffeur van 14 jaar onderschept.
De allochtone jongen was samen met een dertien- en een vijftienjarige jongen 's nachts met de auto van zijn ouders aan het rondtoeren.

Toen de jonge chauffeur rond 4.20u. de politiecontrole langs de Gentsesteenweg opmerkte, maakte hij rechtsomkeer. Een motorrijder van de politie ging de wagen achterna. De jongen stopte niet direct, maar de verbazing van de politie was des te groter toen dat toch gebeurde en de 14-jarige uit het voertuig stapte.
De jongens waren naar eigen zeggen gewoon aan het rondtoeren met de Mercedes van de vader van de bestuurder. De ouders waren al gaan slapen en wisten van niets. De politie stelde een proces-verbaal op en waarschijnlijk volgt een gepeperde boete.
Op verschillende plaatsen in de provincie Antwerpen hebben de politiediensten vrijdag- en zaterdagnacht chauffeurs gecontroleerd op snelheid, alcohol en druggebruik. Honderdvierenveertig bestuurders begingen een zware snelheidsovertreding en 65 bestuurders legden een positieve ademtest af. In totaal werden zes rijbewijzen onmiddellijk ingetrokken.
De politie controleerde 2.265 bestuurders op snelheid. Ruim 6 procent van de chauffeurs beging een zware overtreding. Van de 1.022 bestuurders die een ademtest moesten afleggen, had ruim 6 procent teveel gedronken.
In het kader van een drugscontrole moesten 10 bestuurders een reeks fysieke tests uitvoeren, vijf bestuurders dienden een urinetest af te leggen en evenveel bestuurders werden aan een bloedproef onderworpen.
De controles maakten deel uit van de Wodca-campagne, waarmee de gouverneur het aantal weekendongevallen wil doen dalen.
De politie controleerde in 19 gemeenten: in Antwerpen, Balen, Beerse, Geel, Herselt, Hoogstraten, Laakdal, Lier, Lille, Mechelen, Meerhout, Merksplas, Mol, Mortsel, Oud-Turnhout, Ranst, Ravels, Rijkevorsel en Turnhout.
Nu in het nieuws