David Crosby hangt zeven jaar cel boven het hoofd

Print
De legendarische Amerikaanse muzikant David Crosby - stichtend lid van de band 'Crosby, Stills, Nash and Young' - riskeert zeven jaar cel voor drugs- en wapenbezit.
De 62-jarige werd zaterdagmorgen, enkele uren na een bejubeld optreden, in een hotel aan Times Square in New York opgepakt en dezelfde dag in verdenking gesteld. Na betaling van een borgsom mocht hij beschikken.
Verantwoordelijken van het hotel hadden de politie gealarmeerd. Ze hadden in een koffer, die Crosby daar achtergelaten had, ongeveer 30 gram marihuana, een Colt 45, munitie en twee messen aangetroffen.
Volgens de politie werd de koffer doorzocht terwijl het nog niet duidelijk was aan wie hij toebehoorde. Later verwittigde Crosby het hotel dat hij het bagagestuk wilde afhalen. Toen hij aankwam, pakten de al uren wachtende agenten hem op. Voor de wapens kon Crosby geen licentie voorleggen.
De muzikant, die al twee maal in de Rock and Roll Hall of Fame is opgenomen, was de avond voordien met zijn band CPR in de stad Wayne, in VS-staat New Jersey, in de bloemetjes gezet. De nacht voordien had hij in de bekende B.B. King Blues Club op Times Square opgetreden. Crosby moest halfweg de jaren tachtig al eens een jaar brommen na een veroordeling voor drugsgebruik. Hij kwam vrij na een proces in beroep.
David Crosby, Stephen Stills, Graham Nash en Neil Young waren, voor zij de historische CSN&Y-symbiose vormden, leden van beroemde bands als The Byrds, Buffalo Springfield en The Hollies. Young trad in 1969 bij het legendarische Woodstock-Festival tot het toen reeds als supergroep geldende trio CSN toe.
Tot de bekendste nummers van de countryrockers behoren 'Carry On', 'Our House' en 'Teach Your Children'. In 1988 kwam een einde aan de samenwerking wegens persoonlijke akkefietjes en drugsmisbruik. Later volgde nog een reunie en trok het viertal samen op tournee.
Nu in het nieuws