Nieuwe topman Parmalat eist schadevergoeding van banken

Print
De nieuwe bedrijfsleider van het insolvente zuivelconcern Parmalat, Enrico Bondi, wil schadevergoeding bekomen van alle banken die verwikkeld zijn in het financiële schandaal rond de groep.
Vooral de zeven betrokken buitenlandse banken, waaronder Bank of America, Citigroup, Morgan Stanley en Deutsche Bank, mogen een schadeclaim verwachten van verschillende miljarden euro, zo schreef de Italiaanse krant Corriere della Sera woensdag. De financiële instellingen zouden bijgedragen hebben tot het failliet van de voedingsreus.

In februari had het Milanese gerecht al officiële onderzoeken geopend naar de handelingen van de banken, op verdenking van koersmanipulatie, het doorspelen van valse informatie en medeplichtigheid aan bedrieglijk bankroet.

Dinsdag raakte bekend dat Parmalat, samen met de failliete voedingsgroep Cirio, een akkoord had met de Napolitaanse maffia om in de regio een monopolie van hun producten op te bouwen tegen een jaarlijkse vergoeding van 200.000 euro. In het kader van dit onderzoeksluik werden al 18 verdachten opgepakt.
MEEST RECENT