Coca-Cola verkocht kraantjeswater aan 1,4 € per halve liter

Coca-Cola heeft dinsdag erkend dat Dasani, het "zuivere niet-bruisende water" dat op de Britse markt in flessen verkocht werd, niets meer of minder was dan kraantjeswater. Dasani kostte ongeveer 1,4 euro per halve liter.

Belga

Het water van Dasani werd verkocht in blauwe plastieken flessen en wekte bij consumenten de indruk natuurlijk bronwater te zijn. In feite werd het water echter via leidingen van Thames Water overgetapt naar de Coca-Cola-fabriek in Sidcup, ten zuidoosten van Londen.

Thames Water, een Brits waterdistributiebedrijf, factureerde het water aan ongeveer 0,004 euro voor een halve liter. Coca-Cola merkt evenwel op dat het water van Thames Water "een bijkomende zuivering" onderging via drie filters. Vervolgens ondergaat het water een behandeling waardoor het van "alle bacteriën, virussen, zouten, mineralen, proteïnen en giftige stoffen" ontdaan wordt. Tenslotte worden aan het water mineralen toegevoegd, aldus een woordvoerster van Coca-Cola.

Coca-Cola spendeerde 10,15 miljoen euro aan de Britse marketingcampagne voor Dasani. De Franse en Belgische markt zijn de volgende doelwitten voor de frisdrankengigant, al voegt Coca-Cola er wel aan toe dat het "niet-bruisend mineraalwater uit de Astridbron in het Belgische Chaudfontaine afkomstig zal zijn".

Vastgoed

Jobs in de regio