Omloop Het Volk geannuleerd

Print
De 59ste editie van de Omloop Het Volk kent geen winnaar. De Belgische openingsklassieker werd zaterdag, amper drie kwartier voor de start, afgelast omwille van de sneeuwval.
Achttien jaar geleden, in 1986, zagen de organisatoren zich om soortgelijke omstandigheden ook al eens genoodzaakt dezelfde beslissing te nemen. In 1960 werd de koers ook niet gereden, maar toen lagen problemen met de UCI aan de basis van de afgelasting.
Vrijdagochtend was het in ons land plots fel beginnen sneeuwen en lagen de wegen er op sommige plaatsen echt gevaarlijk en spiegelglad bij. Toen al was duidelijk geworden dat de organisatie in het gedrang kon komen. Ook zaterdag vielen de sneeuwvlokken met bakken uit de lucht, maar toch zag het er lange tijd naar uit dat de wedstrijd wel zou gereden worden, maar dan wel over een alternatief parcours, zonder de eerste drie hellingen van de dag (Côte de Trieu na 44 kilometer wedstrijd, de Oude Kwaremont na 51 kilometer en de Kanarieberg na 66 kilometer wedstrijd). Om 10u50 viel dan uiteindelijk de beslissing om toch niet te starten
"We hadden her en der 'spotters' opgesteld staan", vertelt organisator Wim Van Herreweghe. "Zij hebben ons op de hoogte gebracht van de situatie ter plaatse maar uiteindelijk was het risico veel te groot om een peloton over dergelijke wegen te sturen. Natuurlijk is deze afgelasting een zeer spijtige zaak. Je doet in feite al dat werk voor niets, maar ook financieel is dit een serieuze aderlating. Volgend jaar dan maar beter zeker?", besluit Van Herreweghe.
MEEST RECENT