Spaghetti met feta, kerstomaatjes en pijnboompitten

Print
Nodig voor 4 personen: 500 g spaghetti, 200 g feta, 75 g pijnboompitten, 1 grote ui, 1 knoflookteentje, 100 g pesto, 250 g kers-tomaatjes, 1 dl olijfolie, peper uit de molen, zout.
BR> Zo maak je het: Rooster de pijnboompitjes 3 minuten in een droge, hete tefalpan. Laat afkoelen. Verkruimel de feta in hapklare brokken.
Snipper de ui en doe die samen met de olie in een steelpannetje. Laat op een zacht vuur langzaam heet worden. Voeg de uitgeperste knoflookteen en verse peper toe en laat sudderen.
Kook de spaghetti in ruim water met zout. Halveer ondertussen de kerstomaatjes en laat die 4 minuten zachtjes meepruttelen in de olie. Giet de spaghetti af en roer de pesto erdoor. Drapeer de spaghetti op een wijde, voorverwarmde schaal. Overgiet met hete olie en tomaten en bestrooi royaal met geroosterde pijnboompitten en fetabrokjes. Geef nog een paar draaien met de pepermolen en ga snel aan tafel.
Serveer met een salade van ijsbergsla, tomaat, verse basilicum en een dressing van balsamico-azijn.
Tip: Zorg voor warme borden. Pastagerechten koelen snel af.
MEEST RECENT