Hollywood gaat leven Bob Dylan verfilmen

Print
Hollywoodstudio Paramount Pictures heeft het licht op groen gezet voor een biopic van de legendarische zanger en gitarist Bob Dylan, zo meldde dinsdag het vakblad Variety.
De regie werd toevertrouwd aan niemand minder dan Todd Haynes, die eerder de filmminnende wereld verblufte met zijn wondermooie fifties-melodrama à la Douglas Sirk "Far from Heaven".

Haynes werkt momenteel aan het draaiboek voor de film, die de niet voor de hand liggende titel "I'm not there: suppositions on a film concerning Bob Dylan" zal krijgen. Met Haynes aan het roer kan verwacht/verhoopt worden dat de biografische prent niet verwordt tot een hagiografisch relaas van een succesverhaal. Volgens een filmproducente wordt de film geïnspireerd door de muziek van het sixties-icoon van de protestsong.

Dylan (62) heeft de producenten de rechten voor het gebruik van zijn film toegezegd, maar zal zelf niet in de film optreden. Mogelijk is dat te wijten aan zijn acteursprestatie in de filmdraak "Masked and Anonymous" over een folkzanger die uit de gevangenis wordt ontslagen, maar -gezien de kwaliteit van de film- beter achter slot en grendel had gebleven. Eerder was al gesuggereerd dat de rol van Dylan zou worden vertolkt door, onder anderen, een Afro-Amerikaans kind en een vrouw. Op die manier zou verduidelijkt worden hoe de zanger in zijn veertigjarige carrière steeds alle stereotypen over zijn persoonlijkheid heeft kunnen ontwijken. Ook Martin Scorsese heeft een Dylan-film op stapel. Zijn deels door de Britse BBC geproduceerde project is evenwel een documentaire.
Nu in het nieuws