Verkeerd verstaan: Politie slaat man knock out

"Ik heb MS!, ik heb MS!", riep Willem Sodenkamp (40) toen hij donderdagavond op Kanaal-Zuid in Apeldoorn door agenten werd gearresteerd. Deze verstonden echter 'Ik heb een mes' en sloegen hem bewusteloos.

GPD

Sodenkamp reed donderdagavond met zijn vriendin en schoonouders in zijn auto op het Kanaal Zuid, toen hij naar eigen zeggen afgesneden werd door een personenauto. De geïrriteerde Apeldoorner knipperde daarop met zijn lichten. Daarop verscheen het bordje 'stop, politie' op de burgerauto. Sodenkamp geloofde in eerste instantie niet dat het echt om een agent ging en sprak de man aan op zijn rijgedrag. Hierop ontstond een woordenwisseling, waarbij zowel Sodenkamp als zijn vriendin de agent beledigden.

Die riep vervolgens de hulp in van zijn collega's, die al snel met vijf politieauto's ter plekke waren. Toen de agenten bij de arrestatie meenden te verstaan dat Sodenkamp een mes bij zich droeg, sloegen ze hem knock-out. Sodenkamp werd per ambulance naar het ziekenhuis afgevoerd, zijn vriendin naar het politiebureau. Zijn bejaarde schoonouders bleven ontredderd achter.

Sodenkamp dient een klacht in bij de politie. Volgens een officieel persbericht van de politie wilde de burgeragent de Apeldoorner aanhouden omdat hij slingerend reed.