60.000 kijkers vol lof over vuurwerkshow op Schelde

Print
Het traditionele vuurwerk op de Schelde lokte op oudejaarsavond 60.000 enthousiaste toeschouwers naar de Antwerpse kaaien. De feestnacht verliep zo goed als rimpelloos, een paar kleine incidentjes uitgezonderd.
Vuurwerkmakers Hendrickx en Lefeber kregen niets dan lof na hun 22 minuten durende kijkstuk. De massa genoot zichtbaar van de rode vuurwerkharten, begeleid door een streepje muziek. Na het vuurwerk verspreidde de mensenzee zich over de cafés van de binnenstad. Ook de grote evenementen, onder meer in het Sportpaleis, de Waagnatie en het Noordkasteel, trokken veel volk. Op straat zorgden enkele amateur-vuurwerkmakers voor wat irritatie, maar de politie beleefde een rustige jaarovergang.
Op nieuwjaarsdag maakten de Witte Tornado's Antwerpen-centrum opnieuw schoon. Ze zamelden samen met de dienst stadsreiniging ongeveer 14 ton afval in, de helft van vorig jaar. Ondanks de waarschuwingen voor mogelijke terreuraanslagen hebben wereldwijd miljoenen mensen het nieuwe jaar ingezet met feesten in de straten en grote vuurwerkspektakels.
Nu in het nieuws