Rallysprint Zolder: Geslaagde test voor Bob Colsoul

Het ijzige weer tijdens de tweede manche van de MCZ Wintercup had geen vat op het goede humeur van Bob en Tom Colsoul. De broers behaalden met ruime voorsprong hun eerste overwinning in de Wintercup, voor merkgenoot Hans Pasteels.

ghouben

Bij afwezigheid van Patrick Snijers werd Chris Van Woensel, voor de gelegenheid met zanger Peter Van Laet, getipt als favoriet. Helaas verscheen de Escort WRC niet aan de start door een motorprobleem bij de verkenningen. Bob Colsoul liet de kans niet liggen.De jongste van de Colsoul-brothers schreef de drie reeksen op zijn naam en won de wedstrijd.

“Voor ons is dit een ideale gelegenheid om andere onderdelen te testen,” vertelde copiloot Tom. “We hebben andere aandrijfassen getest. Bob reed met opzet heel agressief om te zien of ze het zouden uithouden. Het was een geslaagde test.”

De tweede plaats ging naar Hans Pasteels in een gelijkaardige Lancer Evo7. Ex-rallycrosser Jos Sterkens zette een heel scherpe tijd op de tabellen in de laatste reeks. Daardoor pakte hij de derde plaats, minder dan een seconde voor Peter Frans. Bert Bosmans, die met zijn BMW ook een podiumplaats binnen bereik had, ging in de derde heat zwaar over de kop. Daphné Snijers, de dochter van Patrick, met Tina Bride als copilote, gaf in de slotreeks op.