WK Triatlon: Mieke Suys mist olympische selectie

Print
“Het was verdorie weer nét niet”, sakkerde Mieke Suys na het WK kwarttriatlon, waarin ze achttiende werd. Een zestiende plaats had haar een olympische selectie opgeleverd. Ze strandde op luttele 17 seconden van die begeerde plek.
 
Kathleen Smet eindigde twee plaatsen en een halve minuut verder. Enkele weken geleden was Suys in Athene al eens negende geworden, waar een achtste plaats een eerste stap naar de Spelen had betekend.Nu liep het weer fout.
 
“Het zat weer in een klein hoekje. Dat tikkeltje meeval ontbreekt momenteel.Het zou zelfs al genoeg zijn als ik gespaard bleef van pech,” aldus Suys. “Na het zwemmen, geraakte ik met mijn benen vast in mijn swimsuit. Dat ding plooide dubbel bij het uittrekken en ik verloor bij die te lange wissel op die manier de aansluiting bij de grote groep voor het fietsen.Ik heb meer dan 30 km moeten jagen om bij dat pak aan te sluiten. Ik kon wel in 13de positie aan het lopen beginnen, maar dan braken de inspanningen van het fietsen mij zuur op.”
 
Kathleen Smet kwam ten val in de wisselzone toen ze daar met het grote peloton fietsers met een fikse achterstand op de kopgroep aankwam. Daardoor kon ze pas als laatste van de groep de weg op voor de 10km.Ze kon nog enkele plaatsen winnen.
 
“In het zwemmen maakte ik een tactische fout. Ik heb een groep gevolgd die wat van de ideale lijn afweek. In het fietsen voelde ik me goed, maar terugkomen op de kopgroep was door de gebrekkige samenwerking uitgesloten. Na mijn val in de tweede wisselzone had ik nog maar één doel voor ogen: een sterk looponderdeel afwerken. En daar ben ik in geslaagd. Dit biedt tenminste weer perspectieven voor het komen olympisch seizoen.”
 
Bij de mannen pakte de Australiër Peter Robertson zijn tweede titel. Bij de juniores werd Peter Croes fraai vijfde.

.

Nu in het nieuws