Handbal: Beyne herfstkampioen

Print
Een overwinning had Neerpelt zaterdag in Beyne de titel van herfstkampioen kunnen opleveren, maar Tonkovic en co beslisten er anders over. De Luikenaars sluiten zo de heenronde af zonder nederlaag en zij mogen nu pronken met die herfsttitel. Regerend landskampioen Tongeren leidt de achtervolging, maar drie punten achterstand cijfer je niet meteen weg.
 
Neerpelt werd dus naar de derde plaats verwezen en kijkt tegen een achterstand van vier punten op. Beyne-hoekspeler en ex-Neerpeltenaar Wim Lambrighs genoot natuurlijk van de zege van zijn ploeg.
 
“Al te vaak wordt het Luiks handbal een gebrek aan mentaliteit verweten. Hierin is verandering gekomen. Ik denk dat Beyne zich al een heel seizoen manifesteert als ploeg. We tonen karakter en met deze instelling moeten we in deze competitie een eind kunnen geraken. We mogen rustig dromen van een prijsje.”
 
Tegenover de euforie bij Beyne stond de ontgoocheling in het kamp van Neerpelt. “Tegen Hasselt scoren we 29 doelpunten en tegen Beyne potten we 32 ballen,” mompelde Bart Lenders.“Dit moet telkens volstaan om aan het langste eind te trekken.” Szymon Dobrzynski heeft het over een staaltje van modern handbal. “Dit is geen verontschuldiging maar louter een vaststelling. Het is niet moeilijk om voor de volgende wedstrijd prioriteiten te leggen.”
 
Initia Hasselt leed op het veld van Visé zijn vierde nederlaag van het seizoen. Met tien op achttien scoort Initia niet hoger dan de vierde plaats in de rangschikking. Jos Schouterden bleef erg rustig en vooral gereserveerd na de 30-29-nederlaag in Visé. “De trainerswissel Verbert- Bonten heeft zijn effect niet gemist,” aldus de Initiacoach.
 
“Ik heb mijn ploeg een week lang gewaarschuwd voor het Luikse gevaar maar blijkbaar vergeefs. Mijn geduld raakt stilaan op. Deze week zal er hoe dan ook gepraat worden, want op deze manier kan het niet verder. Ik mis gedrevenheid, het ontbreekt de ploeg aan winnaarsmentaliteit en dan krijg je dergelijke situaties.”
 
De zeven doelpunten van Geert Graf volstonden dus niet om Hasselt aan een punt te helpen. “Je wint en verliest als ploeg. Ik heb misschien zeven keer gescoord maar daartegenover staat evenveel missers.Met een rendement van vijftig procent kan ik moeilijk tevreden zijn over mijn prestatie.” Maasmechelen besliste de vierpuntenwedstrijd tegen Herstal in zijn voordeel. “We nestelen ons samen met Charleroi op de zevende plaats in de rangschikking, maar omdat ook Eynatten en Visé punten sprokkelen, blijft ons voordeel beperkt,” geeft Eric Strauven aan.
 
In eerste nationale verstevigde Bocholt zijn leiderspositie. De brouwerijjongens hadden na een gelijkspel in Gent en de nederlaag tegen Izegem nood aan een zege. Tegen Waasmunster kwam er die en het verlies van medeleider Villers tegen Atomix speelde verder in de kaart van de Limburgers die in de rangschikking een kloof van twee punten slaan.
 
Tweedeklasser Melveren handhaafde zich na een uitzege bij Temse op de derde plaats in het klassement. Met een achterstand van slechts één punt op het leidersduo Flémalle-Kortrijk is de strijd verre van gestreden. Het op de tiende plaats geklasseerde Overpelt legde leider Flémalle het vuur behoorlijk aan de schenen. “Ondanks de 23-24-nederlaag kan ik alleen maar fier zijn op mijn spelers,” geeft Peter Van Der Wielen aan. “Ik wil het verlies niet in de schoenen van de scheidsrechters schuiven, maar in de slotseconden sloten zij de ogen voor een fout op de doorgebroken Vanhoudt. Als zij daar hun verantwoordelijkheid nemen, dan behoort een gelijkspel zeker tot de mogelijkheden.”

.

Nu in het nieuws