Volleybal: Schuvoc stoomt naar kwartfinales

Print
Een schoonheidsprijs verdiende deze bekerderby zeker niet. Maar Eisden en Schuvoc Halen bouwden over vijf sets - leuk meegenomen - een fikse spanningsgraad in. Met extra verbetenheid knaagden de Maaslanders een 0-2 tussenstand weg. Schuvoc boog wel, maar kraakte niet, want ‘just in time’ vond de nummer zes van de nationale competitie weer zijn offensieve kadans. Spelverdeler Bart Stulens zette in de eindfase de Nederlandse springveer Berenschot in the picture. En na enkele caramboles van 10-14 naar 13-14 zorgde Van Goethem (31 punten) voor het alles ontladende vuurwerk in de belle.
 
Nochtans leek Eisden maar een kort leven beschoren. Zonder Swinnen (griep) swingde Schuvoc twee sets spetterend de pan uit. Palmers sneed er van 8-8 naar 11-20 losjes doorheen, ondanks de tegenprikjes van Steven Warson: 17-25. En Eisden - met Ive Gofflo finaal op de bank - was nooit zichzelf in de tweede fase, waarin via 8-7 en 17-24 samen met de receptie ook de cohesie wegviel: 19-25.
 
“En dan tip je natuurlijk op 0-3,”vertelde Bart Stulens na afloop met gelukslichtjes in de ogen. “Oh, ik ben peter geworden van Ian,het pasgeboren zoontje van mijn zus Katleen. Aan mijn petekind draag ik graag de kwalificatie op.”
 
“Ik moest véél te veel rondhossen,” schatte Hilven terecht de afwikkeling naar 0-2 in.“En op de flank stuitten we op Van Goethem, Berenschot en Palmers. Weet je, ik bespeurde ook een grote gelatenheid. Maar vanaf de derde game veranderde het scenario compleet. We pikten ons balletje in defensie mee. En jawel, plots begon het alsmaar vlotter te lopen. Natuurlijk doet de 2-3 nu dubbel pijn. Ach, sport is soms absurd, hé.Vandaag heb ik dat gevoel. En ook vorige speeldag bij de 3- 2 k.o. in Sankt-Vith, toen de tiebreak na 3-10 via 22-20 onbegrijpelijk verloren zwalpte.”
 
Ook Schuvoc-coach Krijnsen re- ageerde verbijsterd,maar dan om een andere reden... het knikje na 0-2.”We hadden alles zo mooi onder controle,” zei Appie. “Maar dan ging Eisden over 14-16 en 24- 23 in de derde set kordaat serveren. Ik dacht: wat krijgen we nou ? En in de vierde fase (19-14 en 24-20) laten we enkele cruciale ballen glippen. Mag niet, ik weet het, maar wat doe je eraan ? Zo geraakte Schuvoc bedolven onder faalangst en stress. Gelukkig hadden mijn gabbers het kopje weer vrijgemaakt in de vijfde set.De zege is te belangrijk in het vooruitzicht van de confrontaties - beslissend voor de topzes - tegen Torhout en Lennik.”
 
“Na 0-2 zo spectaculair terugkomen. Ja, het was fraai gedaan,hoe Eisden de koe bij de horens vatte,” vertelde Schuvoc-preses Danny Jamers. “De dekselse Parisi vormde een groot gevaar. Ook omdat wij teveel schipperden in de opslagzone.”
 
“Te vlug had Halen het idee dat de buit al binnen was,” dacht Willy Warson. “Maar tegen Berenschot waren we tot slot niet opgewassen.” De snedige Nederlander behoedde Schuvoc inderdaad voor een super ontgoocheling.“Ik stond te trillen,toen Ceyfs en Parisi nog tot 13-14 remonteerden,” vertolkte Jamers zijn emoties in het zicht van de finish.“Maar Christof Van Goethem - daarom is hij ook onze hoofdaanvaller - faalde niet.”
 
Manager Gert Vandeput en scouter Lo Pollaris lachten:“Schuvoc zit - haha - in de urne bij de laatste acht.Da’s het enige, wat telt.Geef ons a.u.b. Everbeur in de kwartfinales. Wie weet schoppen we het in de beker nog héél ver...”

.

Nu in het nieuws