Volleybal: wedstrijdtelegrammen

PJ LENNIK 3 - ZORGVLIET 2

ghouben

Twee sets dreigde voor Lennik het bekerexit. De bezoekende spelmaker Sven Sophie en opposite Bob Van Looy lieten bijna het zwaard van Damokles vallen. Zorgvliet scoorde heel opportunistisch op de meest onmogelijke ballen en versierde een 0-2 voorsprong. Maar de ingekomen Brecht Van Kerckhove kon de bakens verzetten.“We hebben héél veel geluk gehad, vooral in de derde set (27-25),” zei de Pajotse manager Geert De Dobbeleer.

Sets: 20-25, 22-25, 27-25, 25-18, 15-13.

PEPE JEANS LENNIK: Barnett, Termote, Verhelst, Picolli, Huisken, Joosen. Libero: Kröger. Kwam in: Van Kerckhove.

SANKT-VITH 2 - BREENDONK-PUURS 3

De Oostkantonners misten Prémuzak (ziek) en Marc Humblet (spierletsel), Breendonk-Puurs stelde het zonder libero Milutinovic. Relatief vlot klaarde Sankt-Vith de eerste set. Maar dan volgde deconcentratie. Puurs speelde sterk in het midden en onderbrak de lange zegereeks (5 op 5) van de thuisploeg.

Sets: 25-18, 23-25, 18-25, 25-23, 11-15.

SANKT-VITH: Halling, Boettcher, Fernandes, E. Humblet, Piraux, Baudin. Libero: Tunchev. Kwamen in: Zeitler, Deneve.

BREENDONK-PUURS: De Gang, Van Hove, Vlahovic, Andelhof, Verstuyft, Eyckmans. Kwamen in: Latuhihin, Michiels.

OEFENDUEL: N. MAASEIK 3 - ROESELARE 0

In de laatste oefengalop voor de Champions League sparde N. Maaseik in de Expodroom (Bree) tegen Roeselare. Net als in competitie eindigde het treffen op 3-0 voor de Knapkoeken. Het liep via de Finse spelverdeler Mikko Esko en rond de Duitser Michaël Mayer en het Braziliaanse goudhaantje Joao Bravo voortreffelijk in de Limburgse rangen. Maaseik diste bijna foutloos volleybal op en creëerde een immens verschil. In de derde doorgang verving Matias Raymaekers in het midden Jan-Willem Roex.Vital Heynen demonstreerde zijn kunnen aan service.

Sets: 25-16, 25-20, 27-25.

N. MAASEIK: Esko, Roex, Platenik, Wiebel, Mayer, Bravo. Bravo. Libero: Hanano. Kwamen in: Heynen, Raymaekers.

ROESELARE: Depestele, Contreras, Bergmann, Schaller, Kid Gilmar, Van Ghelue. Kwam in: Van Calster.

WK VOOR MILITAIREN

Pascal Gora (Racing Genk B) en Luc Roussard (Rofix Dilsen) zijn de twee Limburgers, die deelnemen aan het WK voor militairen in Sicilië. De Belgische militaire ploeg verloor helaas zijn drie schiftingswedstrijden tegen Korea (0- 3), Marokko (0-3) en de Verenigde Staten (1-3) en werd naar de verliezerspoule verwezen. Onze landgenoten bekampen daarin opnieuw de Verenigde Staten, Canada en Cyprus.