Volleybal: Zorgvliet Antwerpen dicht bij bekerstunt

Print
Eerste nationaler Zorgvliet Antwerpen zorgde bijna voor dé bekerstunt van het voorbije weekend tegen ereklasser Lennik. Zowel in set drie als in set vijf kregen de Sinjoren de kans om de match in hun voordeel te beslissen, maar uiteindelijk dienden zij met opgeheven hoofd de arena te verlaten.
 
“We speelden een fantastische match”, sprak hoofdaanvaller Bob Van Looy nadien.“Dat we het Lennik zo moeilijk maakten, was onze verdienste. Zeker na de eerste set heeft het ons niet meer onderschat, maar bij ons speelde iedereen op de toppen van zijn tenen. Jammer dat we het vergaten af te maken. Bij 21-23 in de derde set faalde ik zelf tweemaal, bij 8-11 in de beslissende vijfde set kregen we het receptioneel even moeilijk.”
 
Ondanks de uitslag bewees Zorgvliet dat het lang niet dood is. Integendeel, zelfs in hun beste periode kwamen de Antwerpenaren in het verleden zelden verder dan setwinst op het veld van Lennik.
 
“Op voorhand wil je natuurlijk voor dit resultaat tekenen, maar gezien de omstandigheden overheerst momenteel toch ontgoocheling”, vervolgde Van Looy.
 
“Maar ik ben er van overtuigd dat we naarmate de tijd vordert zullen genieten van deze prestatie. Als we zo spelen in de competitie, staan we eerste of in het slechtste geval tweede. Dit was onze dag. De opslagdruk rendeerde ditmaal ook buitenshuis optimaal, blokkerend zat het snor.Als we deze match voor eigen publiek mogen afwerken, zouden wij deze uitgangspositie nooit afgeven.”
 
Lennik, dat dinsdag Europees de Italiaanse topper Piacenza op bezoek krijgt, zat aanvankelijk met zijn gedachten bij die match, wat een enthousiast en ontketend Antwerpen meteen uitbuitte.
 
Omdat Picolli er weinig van bakte en de bezoekers uitstekend bleven presteren, kwamen zij ook op een 0-2 voorsprong. In set drie leek bij 2-7 een stunt in de maak, maar de ingebrachte Van Kerckhove bracht zijn team opnieuw langszij.Toch gaf Antwerpen zich niet gewonnen.
 
Het middencompartiment met Van Dijck en Van den Bossche rendeerde optimaal en hoekaanvallers Van Looy, Roelandt en Van Heurck beloonden het prima verdeelwerk van Sophie met krachtig aanvalswerk. Bij 21-23 reikte Zorgvliet naar de zege, maar met Joosen aan de opslag en Van Looy die even niet meer scoorde, keerde het tij. In set vier werden de waardeverhoudingen gerespecteerd, maar in de vijfde spelbeurt knokte Antwerpen zich terug in de match. Het kwam 3-7 en 8-11 voor, maar omdat Picolli eindelijk toch tot scoren kwam, wendde Lennik een dreigende uitschakeling af.
 
Setstanden: 20-25, 22-25, 27-25, 25-18, 15-13.
 

.

Nu in het nieuws