RBA 75 - Charleroi 89: Riddick wuift Antwerpen weg

Arenahal - Arenahel? De overwinningen tegen Luik en Oostende lieten de thuishaven van RB Antwerpen dit seizoen al overkoken, maar voor een derde verrassing was Charleroi gisteren te sterk, te snel, te atletisch en te trefzeker.Vooral dat. Kijk naar de meest sprekende statistiek, het shotpercentage. 73 procent voor Charleroi, 36 procent voor RB Antwerpen. Dan win je niet en zeker niet tegen ‘s lands beste club bij wie de verzamelde bank meer kost dan het eerste team van Racing.

ghouben

“We brachten vandaag gewoon niet genoeg om Charleroi te bedreigen”, oordeelde guard Ed Norvell. “Telkens als wij de achterstand onder de tien punten kregen, vond dat team een antwoord of maakten we een stomme fout. Je moet aan 130 procent presteren en dat lukte niet. Jammer, jammer, al ben ik minder ontgoocheld dan na de heenwedstrijd.Toen hadden we een veel grotere kans om te winnen dan nu. Dit keer ben ik vooral teleurgesteld in de arbitrage. Ik sta vol blutsen en deuken. Charleroi roteerde met drie spelers op mij en alle drie pakten ze me keihard aan zonder dat de scheidsrechters me in bescherming namen.Als je zo fluit, geef je Charleroi 15 punten voorsprong en dan is het helemaal onmogelijk om daartegen te winnen. Ik heb het hen genoeg gezegd, maar steeds hadden ze een uitleg klaar. Een agressieve defense: geen probleem.Veertig minuten draven, zonder een moment rust: geen probleem - ik ben fit genoeg om zelfs verlengingen aan te kunnen, maar een onrechtvaardige arbitrage: groot probleem.”

Om naar de zege te kunnen reiken, had Racing veel beter moeten afwerken. In de eerste helft was alleen maar de oerdegelijke Len Matela die offensief voldoende bracht. Na rust dook de afwerking zelfs nog verder de dieperik in.

Norvell:“Maar tegen een knaap als Riddick is het echt moeilijk spelen. Defensief heeft die een formidabele impact op het spel. Ik liep me wel een keer of vier te pletter op zijn zwaaiarmen. Bovendien tikte die boven de ring een korf of vier binnen.Tel maar op.Dat is een van de grote verschillen, al geef ik toe dat we te veel shots misten. En daarvan kon Charleroi keer op keer gebruik maken om op de fastbreaks hun makkelijke punten te scoren.”