Zaalvoetbal: Borgerhout staat voor zware week

Print
Op één speeldag van de terugronde ontkent men bij de twee Antwerpse topclubs niet dat de tussentijdse puntenbalans ver onder de verwachtingen ligt. TLR Antwerpen 2000 deelt de derde plaats met Bocholt, maar telt twaalf winsteenheden minder dan leider Gilly.
 
Bij T-interim Borgerhout zijn de illusies op een plaats in de linkerkolom met vier overwinningen en twee gelijke spelen zwaar gehypothekeerd.
 
“We hadden alleszins meer verwacht dan 14 punten uit 11 wedstrijden”, zucht Samir El Haoual, die Borgerhout vrijdag in de thuismatch tegen Rekem met een 2-0 voorsprong in de eerste helft op weg mikte naar een uiteindelijk moeizaam 3-2 zege.
 
“Bij de seizoenaanvang werd zelfs gemikt op een playoffticket. Die illusie mogen we vergeten. We startten tegen Rekem nochtans erg goed.Na de pauze werd er echter te nonchalant gespeeld en kregen we nog bijna het deksel op de neus. Jeugdzonden die al zwaar betaald werden.Ook tegen Lommel,Hoeselt,Houthalen, Châtelet, Hasselt en Frameries werden punten te grabbel gegooid. Maak zelf maar de optelsom.”
 
De overwinning tegen Rekem is voor de ploeg van trainer Delafontaine wel een opsteker met het oog op een zwaar weekprogramma. Vanavond moet namelijk occasioneel in de sporthal van Berchem (21.15u) partij gegeven worden aan landskampioen Charleroi en vrijdag volgt in dezelfe hal de grote Antwerpse derby.
 
“We hebben daarin niks te verliezen”, stelt El Haoual. “Ik denk zelfs dat we kans maken op puntenwinst. Charleroi is bepaald niet meer de onklopbare ploeg en TLR Antwerpen worstelt een erg moeilijke periode door.We moeten er deze keer eens echt in blok voor gaan.”
 
Voor de 2-0 nederlaag bij het bescheiden Hasselt mocht TLR Antwerpen als verontschuldiging inroepen dat het met de zieke Grünholz en Bachar, de geblesseerde Harram en de geelgeschorste Gessner vier kopstukken moest missen. De beloften Kaddour, El Hadji,Aaoam en Soleiman vochten als leeuwen maar misten duidelijk ervaring en efficiëntie in de afwerking om een tweede nederlaag op rij te vermijden.

.

Nu in het nieuws