Korfbal: Topper voldoet niet aan verwachtingen

De aangekondigde topper van de eerste speeldag tussen Borgerhout en Boeckenberg beantwoordde absoluut niet aan de hoge verwachtingen. Boeckenberg ontgoochelde, kwam in de tweede helft helemaal niet meer in het stuk voor en verloor met 16-9 van een veel gretiger en gedreven spelend Borgerhout.

Boeckenberg startte dan toch met de eerder voor twee jaar geschorste Davor Duronjic. Het Boeckenberg-bestuur en Duronjic hadden immers beroep aangetekend bij de IKF.

Het “Appeal Committee” van de IKF beoordeelde dit beroep ontvankelijk, waardoor voorlopig de eerder uitgesproken straf werd opgeschort. Boeckenberg moet nu voor 15 januari 2004 een medisch dossier indienen waarna er een nieuw verhoor zal volgen. De verliesende trainer-coach Fred Frensch: “Met negen doelpunten win je in de huidige competitie geen wedstrijd meer”. Opvallend was ook het feit dat de Boeckenbergspeelsters niet één doelpunt scoorden.

Van bij de start was het duidelijk dat een fel verjongde Borgerhout-ploeg domineerde. Na 10’ leidde Borgerhout met 4-1. Toch kwam Boeckenberg net na rust (7-6) nog fors opzetten. Na 8-8 en 9-9 viel Boeckenberg echter stil.Zeven Borgerhout-doelpunten, zonder enig weerwerk van Boeckenberg, voor de 16-9 eindstand. Borgerhout-speler Christoph Van der Beken kreeg voor zijn uitstekende prestatie een applausvervanging. Voor titelverdediger AKC/Café Bar begon de competitie met een monsterscore: 6-30 tegen Mercurius.

BORGERHOUT: Wendy Van Geninden 2, Shari Nicolay 1, Evie Lauwers, Ann Vorsselmans 1, Christophe Van der Beken 6, Dimi Van Leuven 2 (Björn De Baere 3), Sven Vervloet 1, Jarrett De Vriendt.

BOECKENBERG: Sofie Goossens, Andrea Andries, Sara Goossens, Brenda Van der Elst (Elke Waouters), Glen Goossens 3, Gert Degenaers 3, Jens Wouters 1, Davor Duronjic 2.

Nu in het nieuws