Ludo Philippaerts zevende in World Cup Jumping

Print
Elf ruiters jumpten zondagnamiddag feilloos over het hindernissenpark in het Palexpo. Jos Lansink was er niet meer bij. Met één fout van AK Cumano Z belandde de ruiter uit Lanaken op de twaalfde plaats.
 
Ludo Philippaerts kon wel doorstoten tot de barrage. Hierin trof de Meeuwenaar met Verelst Goliath één balk, maar zijn snelle rit leverde nog de zevende plaats en tien WB-punten op. Winnaar werd de Deen Thomas Velin, die met Equest Carnute foutloos rondkwam en sneller dan Otto Becker, Peter Wylde en Christophe Barbeau. Na zijn zege in Berlijn een tweede WBsucces voor de Deen.
 
Zaterdagavond vormde de Finale van de Top 10 een eerste hoogtepunt in Genève. Jos Lansink was als enige Belg startgerechtigd in deze zware competitie over twee omlopen. Met AK Cumano Z werd hij achtste. Slechts twee ruiters eindigden met een dubbele nul op het scorebord. De grieperige Rodrigo Pessoa was met Baloubet du Rouet bijna negen seconden vlugger rond dan Lars Nieberg met Lucie. Duitser Marcus Ehning lukte met For Pleasure de snelste tijd, doch met één afworp werd hij derde voor landgenoten Beerbaum en Becker. De huidige leider van de FEI World Ranking, de Zwitser Markus Fuchs, diende wegens een verrekking van de adductoren de strijd te staken.

.

Nu in het nieuws