Veldrit Rijkevorsel: Arne Daelmans op zijn best

Print
De cross van de Kievitsheide is Arne Daelmans op het lijf geschreven. Na een eerste en tweede stek schoot Arne zaterdag opnieuw de hoofdvogel af. Daelmans wachtte tot in de finale om Peter Van Santvliet, Wim Jacobs en Camiel van de Bergh op het technische gedeelte van de omloop van zich af te schudden.
 
Wim Jacobs was de enige van de favorieten die zich bij de start niet liet verrassen. Van Santvliet en Daelmans geraakten bij het indraaien van het veld niet uit het pak en het kostte de twee een paar ronden om orde op zaken zaken te stellen.
 
Half wedstrijd bestond de kopgroep uit Daelmans,Willemsens,Van Santvliet, Van den Bergh, Jacobs, Van der Linden, Bossaerts, Pauwels, Wouters,Verstraeten en Commeyne.Daelmans, Jacobs,Van den Bergh en Van Santvliet kleurden uiteindelijk de finale.
 
Dat Arne Daelmans zijn eerste seizoenzege liet noteren, was geen verrassing.Arne maakte op het technische gedeelte van de omloop het verschil en besloot met een knappe onemanshow.
 
“Ik heb mij intussen al verzoend met het feit dat ik opnieuw naast een Wereldbeker-selectie ben gevallen”, verduidelijkt Arne. “Volgens de bondscoatch heb ik na de Koppenberg niet meer bevestigd. Niet helemaal onwaar. Ik ben toen heel diep geweest en doe je niet ongestraft. Bovendien liep ik voor Vossem tijdens een training een scheurtje op in de buikspier. Maar niet getreurd. Er komen nog mooie wedstrijden om terug in de gratie van de bondscoach te komen.”
 

.

Nu in het nieuws