Beloften Wetzikon: Kevin Pauwels vierde, Geert Wellens geeft op

Martin Bina, ex-wereldkampioen bij de juniores, bezorgde de Zwitsers een fikse kater in de beloftencross. Thuisfavoriet Simon Zimi Zahner zag de Tsjech in een spurt met vijf in de laatste bocht op de tartanpiste voorbij flitsen.

Kevin Pauwels - met zijn 19 minstens één jaar jonger dan zowat alle andere deelnemers - ging aan het wiel van Simunek als vierde over de aankomstlijn.“ Bergop vlotte het goed en dat is even belangrijk als de uitslag”, aldus Kevin. “Sprinten op een tartanpiste, dat had ik nog nooit gedaan. En het ging op het laatst zo snel dat ik in de spurt geen schijn van een kans maakte.”

Niet gelukkig met het verloop van de beloftencross: Bart Wellens. Hij zag broer Geert vanaf de start midden in het peloton sukkelen en halfweg zelfs opgeven.

“Straks geef ik hem een lap tegen zijn oren.Vorige week winnen, nu niet kunnen volgen. Wat ik ook tegen hem zeg: hij geeft bij de minste tegenslag of pijn op. Wat er in ‘t koppeke van da manneke omgaat, weet ik echt niet.”

Gert:”Hij heeft goed zeggen. Net als hij had ik een week niet getraind. Bij hem merk je dat niet aan de prestatie, bij mij wel”.

Nu in het nieuws