Nys wint prestigesprint tegen Wellens

Print
Sven Nys en Bart Wellens hebben zondag in Wetzikon hun dominantie in het veldrijden nog eens duidelijk in de verf gezet. Nys klopte Wellens in een sprint met twee. De rest van het deelnemersveld volgde op ruime afstand van het dominante duo. Tom Vannoppen maakte met een derde plaats het Belgische podium in de Grote Prijs van Zwitserland compleet. Nys en Wellens trokken al in de eerste ronde alle registers open. Achter hen geraakte een groep van twaalf achtervolgers steeds verder achterop. Halfweg bedroeg de achterstand al meer dan een minuut.
Het leverde een spannende spurt op, die gewonnen werd door de Belgische kampioen. Zijn vierde overwinning al in Wetzikon en drie op drie in de Wereldbeker 2003-2004 na Turijn en Sankt-Wendel. De eindoverwinning kan Nys nu al zo goed als zeker niet meer ontsnappen en wat het aantal dagzeges in de Wereldbeker betreft is hij nu alleen koploper met dertien successen. "Het parcours van Wetzikon is me op het lijf geschreven", legde Nys uit. "Anders kan ik geen vier keer winnen. Een geluk was wel dat we met twee voorop konden rijden, want alleen was het met die felle wind onbegonnen werk. Daarom zijn we samen gebleven tot in de eindfase. Ik legde het tempo hoog genoeg in de laatste bocht, zodat Wellens onmogelijk nog over mij kon geraken."

Bart Wellens schreef zijn spurtnederlaag toe aan het feit dat zijn achterwiel wegschoof in de laatste bocht. "Maar ik klaag niet", aldus de wereldkampioen. "De voorbije week heb ik gerust en heb ik niet getraind. In die omstandigheden nog tweede worden is goed. De power van de voorbije weken was er niet. Ook na de wedstrijd van maandag in Milaan zal ik een paar dagen rusten. Pas na het volgende weekend trek ik me opnieuw op gang in het vooruitzicht van het drukke eindejaar."

.

Nu in het nieuws