Eerste kredietkaarten met chip in omloop

Print
De eerste kredietkaarten met chip werden in omloop gebracht. Het gaat om zo'n 60.000 Visa- en MasterCard-kaarten. Dat meldde de Bank Card Company (BCC) maandag in een persbericht. "Het betreft de eerste stap in de vervanging van alle kredietkaarten in België voor eind 2004. Met de invoering van de chipkaart zullen de kaarthouders geleidelijk overstappen van het plaatsen van een handtekening naar het ingeven van een geheim codenummer, ter bevestiging van hun aankoop. De introductie van de chip zal er bovendien voor zorgen dat het haast onmogelijk wordt om kredietkaarten te vervalsen" aldus de BCC.
"Momenteel zijn er 70 winkels en restaurants in België die deel uitmaken van de testfase. Daaronder zijn Ici Paris XL, C&A, Ikea, Free Record Shop en binnenkort ook Carrefour. Het startschot voor omschakeling van de meeste winkelpunten wordt gegeven in april 2004. Ook hier is het objectief om tegen 31/12/2004 de omschakeling af te ronden", gaat BCC verder.

"Alle handelaren hebben er belang bij om voor 1 januari 2005 te beschikken over een aangepaste terminal", waarschuwt de BCC. "Vanaf dan zal fraude die vermeden kan worden dankzij een aangepaste terminal, ten laste van de handelaar gelegd worden".

.

Nu in het nieuws