Gert Claessens bij Vitesse: "Versterking broodnodig"

Zondagmiddag versloeg Vitesse hekkensluiter FC Zwolle met ruime 5- 2 cijfers. Vitesse kende in de eigen Gelredome een uitstekende start. Na een kopbal van Claessens over doel bracht Mbamba de thuisploeg meteen op voorsprong. Hofs en Claessens zorgden na twintig minuten spel voor een geruststellende 3-0 voorsprong.

ghouben

De Friezen scoorden via Takak net voor de pauze tegen. “Dan zie je dat er bij Vitesse meteen angst in de groep sluipt en worden de afspraken op het veld niet meer nagekomen,” zo reageerde Claessens gisterenavond. Spits Van Beukering bracht met een fraai schot opnieuw een ruime voorsprong op het bord.

Toen bij FC Zwolle Schol werd uitgesloten nadat hij Mbamba onderuit had getrokken, was het duel voortijdig beslist. Beide ploegen scoorden nog één keer via Hristov en Hofs.

“Er moet dringend versterking bijkomen indien we het behoud willen veilig stellen,” sprak Claessens klare taal. “Ik hoop dat de transfer van Anderlechtspeler Ilic doorgaat. Iemand met zoveel ervaring kan onze jongegroep toch wat bijbrengen. Ja, ik heb er met trainer Sturing over gesproken. Ook over het feit dat we vaak te aardig zijn voor mekaar. In de strijd om het lijfsbehoud hoeft het er onderling niet altijd zo gemoedelijk aan toe te gaan. Gelukkig is het tij op dat vlak gekeerd. Donderdag kreeg ik op training nog een zware trap op de knie maar mijn aantreden kwam hierdoor niet in het gedrang. Dit was nog maar onze tweede zege van het seizoen. Dat zegt voldoende. Ik hoop echt dat er wat spelers bijkomen want met deze groep wordt het na de winterstop bijzonder moeilijk om overeind te blijven.”