Twijfels omtrent Ibrahimovic bij Ajax

Terwijl men in Brugge gisterenmiddag nog de wonden likte van de nederlaag op Sclessin, hield Ronald Koeman zijn wekelijkse persbabbel in de Amsterdam ArenA. Koeman had goed nieuws over Galasek.

De Ajax-aanvoerder ondervond lichte hinder aan het bovenbeen, maar uit een echografie bleek dat er niks ernstigs aan de hand is: Galasek speelt in Brugge.Wel twijfelachtig is speerpunt Zlatan Ibrahimovic.De Zweed sukkelt al weken met een teenblessure en liep intussen al een flinke trainingsachterstand op. Mogelijk start hij op de bank en wordt Wesley Sonck uitgespeeld als diepe spits.

Ronald Koeman maakte zich niet druk over de aankondiging dat AC Milan dinsdag Celta de Vigo opwacht met een ‘B-elftal’.“We hebben ons lot in eigen handen,” zei hij. “Winnen we in Brugge, dan stoten we door. Zo eenvoudig ligt de situatie. We gaan zeker niet als gekken aanvallen, maar ik ben er wel zeker van dat we ons goaltje zullen meepikken. Ik zag vrijdag een heel matig Brugge op Standard, maar die wedstrijd is voor mij geen waardemeter. Het Club Brugge in de Champions League is een heel andere ploeg dan die in de Belgische competitie, dat hebben ze al voldoende bewezen.We verwachten ons aan een heel stevige tegenstrever.”

Ajax reist vandaag naar Brugge af met negentien spelers. Jelle Van Damme is fit en voegt zich bij de kern.Yakubu en Sikora zijn ziek en blijven in Nederland achter. Ook Pienaar,Trabelsi en O’Brien ontbreken.

Nu in het nieuws