Real duwt Barça kopje onder

Een terugkeer van Barcelona aan de top van de Primera Division lijkt nog niet zicht.Voor het eerst in twintig jaar kwam aartsrivaal Real Madrid winnen in Nou Camp. Barça is ondertussen weggezakt naar de grijze middenmoot.

In een bitsige klassieker klommen de Madrilenen nog voor rust op voorsprong. Zidane legde het leer af voor Roberto Carlos, die de bal van op zo’n twintig meter keihard in het dak van het doel kegelde.

Na de pauze hield Real controle over de partij en Ronaldo verdubbelde de voorsprong op aangeven van Figo. Zes minuten van het einde kroop Barcelona via een kopbaldoelpunt van Kluivert terug in de match. Casillas had zelfs nog een puike redding van doen om Gerard van de gelijkmaker te houden.

Niet alleen Barcelona sputtert. Ook Real Sociedad krijgt de motor maar niet op gang. De Basken werden vernederd door Betis, dat via Capi, Juanito en tweemaal Joaquin naar een ruime uitzege liep.

La Coruna handhaaft zich wel bovenaan, ook al had Deportivo de grootste moeite om afstand te nemen van Malaga. Capdevila scoorde op het uur de enige goal uit de partij.

Bij Espanol stond routinier Toni nog steeds tussen de palen en werkt Erwin Lemmens verder aan de revalidatie.

Nu in het nieuws