Anderlecht met twee spitsen tegen Bayern

Anderlecht moet in München maar één punt halen om gekwalificeerd te zijn voor de achtste finales van de Champions League, maar Hugo Broos opteert opnieuw voor twee spitsen, Aruna en Mornar.

ghouben

“Als we ons ingraven, graven we ook ons eigen graf. We moeten Bayern ook zelf kunnen pijn doen”, verklaart Broos zijn keuze. Dat Aruna en Mornar zaterdag in Genk een halve off-day kenden, baart de Anderlecht- trainer geen zorgen.

“Ze hadden nauwelijks training in de benen. En Europees kan je altijd meer. De sfeer zal heel anders zijn, dus ook hun motivatie en concentratie.” Een 4-4-2 is uitgesloten, mogelijk kiest Broos voor vijf verdedigers. “Of voor drie, dat weet ik nog niet. Die nuance wordt zeer belangrijk. Feit is dat we een veel hoger niveau moeten halen dan in Genk.”

Eén optie is dat Hendrikx één van de (in Genk zwakke) flankspelers vervangt, een andere dat De Boeck er centraal achteraan bijkomt (Broos:“Maar niet als libero”), een derde dat Zetterberg het middenveld versterkt. Broos kiest voor dezelfde kern als in Genk, dus zonder MacDonald en met Iachtchouk.

Nu in het nieuws