"In 90 minuten kan Club veel ellende goedmaken"

Print
Club bereidt zich met een hoop zorgen voor op de Match van het Jaar tegen Ajax. De nederlaag op Standard heeft de twijfels, die even verdwenen waren na de goede prestaties tegen Celta de Vigo en Moeskroen, weer doen oplaaien.
 
Wanneer vindt Club de vorm van vorig seizoen terug? Kan Club de mokerslag van vrijdag te boven komen? Slaagt Club er nog eens in om de knop om te draaien voor de Champions League? Hoeveel spelers zullen hersteld zijn van ziekte en blessure?
 
“We hebben dit seizoen geleerd om veel tegenslagen te incasseren”, stelt Philippe Clement. “Club zal er dinsdag staan, al verwacht ik dat Ajax nauwelijks initiatief zal nemen.”
 
De nederlaag tegen Standaard moet zwaar aangekomen zijn.
Clement: We waren natuurlijk enorm teleurgesteld, maar we hebben zeker geen knock-out gekregen. Club speelde niet echt slecht, ook niet echt goed. Het probleem is: we scoren niet genoeg. Standard kreeg niet meer kansen dan wij, maar besliste in twee minuten het duel. Bij ons gaat die bal van Martens tegen de paal en we verliezen. Laten we eerlijk zijn: het zit allemaal verschrikkelijk tegen.
 
De goede lijn Celta-Moeskroen is weer onderbroken.
Tegen Moeskroen konden we eindelijk weer eens op onze oude, vertrouwde manier voetballen, in een 4-3-3. Je zag meteen dat we weer goed combineerden. Maar tegen Standard moest de trainer door die griepvirus alles omgooien. Zo gaat het al een heel seizoen. Elke week is het bang afwachten hoeveel en welke spelers beschikbaar zullen zijn. Hopelijk kunnen we er enkele recupereren tegen Ajax.
 
In hoeverre gaat de belangrijke uitschuiver tegen Standard doorwerken?
Niet! We hebben dit seizoen al wat tikjes gehad, we kunnen al iets verdragen. Club heeft bewezen dat het de knop vlot kan omdraaien naar de Champions League toe. Dat zal nu niet anders zijn. Deze match is zó apart.
 
De Match van het Jaar, kan je wel zeggen.
We hebben de jongste maanden al zoveel cruciale matchen gespeeld dat ik niet meer kan zeggen dit is dé match van het jaar. Ik voel wel aan dat dit een enorm beladen duel wordt. Iedereen is over de confrontatie met Ajax bezig.Maar goed, de spelers van Club kunnen daar goed mee omgaan. Toen we de eerste keer tegen Barcelona speelden,waren enkele spelers meer bezig met de vraag met wie ze hun truitje gingen wisselen, dan met de match zelf. Dat is nu helemaal veranderd, we gaan veel volwassener met die druk om.
 
Zijn jullie door de belabberde prestaties in de competitie verplicht om door te stoten in de Champions League?
Neen, je mag van Club Brugge niet eisen dat het doorgaat in een poule met AC Milan, Ajax en Celta de Vigo. Het is al een buitengewone prestatie dat we tot de laatste speeldag meedoen, dat had toch niemand bij de loting verwacht? Wat we wél beseffen, is dat we in negentig minuten heel veel ellende kunnen goedmaken. Niet alle ellende, want daarvoor hebben we in België te veel achterstand opgelopen op de toptwee. Maar kwalificatie zou een historisch feit zijn, want nooit eerder bereikte Club de achtste finales van de Champions League.
 
Slecht in competitie, goed in Europa. Hoe komt dat toch?
Simpel: in de Champions League krijgen we meer ruimte en daar kunnen onze spitsen blijkbaar beter mee omgaan. Helaas zal dat dinsdag niet het geval zijn. De tijd dat Ajax altijd en overal voor het spektakel koos, is voorbij.Koeman heeft veel ervaring opgedaan in het Europese voetbal, ik verwacht niet dat Ajax veel initiatief zal nemen. Dat deden ze bij hun thuis tegen Club ook al niet, en nu zal het nog minder zijn.

.

Nu in het nieuws