Beverse Ivorianen zorgen weer voor goals en spektakel

Alsof ze wilden reageren op de woorden van Genk-preses Jos Vaessen, hebben de Ivorianen van Beveren alweer een glansprestatie neergezet. Cercle Brugge kreeg de jongste maanden veel complimenten voor zijn goede organisatie en had met veertien tegengoals de vierde beste defensie.

ghouben

Maar Beveren maakte komaf met die reputatie: met vier Ivoriaanse goals in één uur behaalde het een vlotte uitzege. Dankzij deze winst nestelt Beveren zich in veiligere oorden. Cercle Brugge begon met nagenoeg dezelfde ploeg die op Sint- Truiden een punt pakte, maar moest al snel ondervinden dat de Ivorianen betere voetballers zijn dan de Truienaars.De Waaslanders monopoliseerden de bal en scoorden bij hun eerste kans.

Touré werd met vereende krachten van de bal gezet in de backlijn maar de bal belandde bij Marco Né en die zette de netten bol vanop 25 meter. Het begin van een sublieme match voor de 20-jarige Ivoriaan. En toen Yapi Yapo slim de 0-2 nette was de match gespeeld, want Cercle kon wel een kwartiertje de indruk geven om nog terug te keren, maar net toen viel de 0-3 en was de match bij de rust dus al helemaal gespeeld. Met alleen nog een beauty van Eboué er bovenop om de zaak af te ronden na de rust.

Uitblinker bij Beveren was Marco Né (20), jongere broer van verdediger Arsène. “Ik heb nog meer broers,een stuk of zes. Met mijn zussen erbij zijn we met ons tienen. Hier is broer Arsène om me te helpen. Sedert een paar maanden ben ik titularis.Zoals vandaag, in steun van de spitsen, in mijn geliefkoosde positie, zo speel ik graag. Ik durf ook wel eens vanop afstand schieten, en ben daar één van de weinige bij die bij Beveren dit doet. En het moet al echt een goeie schietkans zijn vooraleer ik het probeer, want ik zoek altijd naar nog een laatste beslissende pass. Met mijn leeftijd heb ik nog enige tijd om het waar te maken in Europa, Beveren kan mijn carrière lanceren. ”

Geen onnodige kosten bij Beveren. Zoals altijd slechts vijf bankzitters (terwijl er zeven toegelaten zijn). Beveren maakte amper negen overtredingen, waarvan er dan nog maar vier door de Ivorianen werden gemaakt. Igor Stepanovs keert in principe naar Arsenal terug, maar Beveren hoopt dat er over een verlenging van zijn contract (tot einde mei) kan gesproken worden. De speler zelf wil echter het EK in Portugal vroeg voorbereiden.

Nu in het nieuws