Perazic: "Versterking is welkom"

Print
Antwerp verloor tegen Gent zijn tweede thuismatch in twee weken. Qua spelniveau werd een nieuw dieptepunt bereikt. In negentig minuten slaagde de Great Old er niet in één kansje bij elkaar te voetballen. Alleen dankzij de zwakke Gentse afwerking en met de hulp van paal en lat bleef de schade beperkt.
 
Voor Doy Perazic zijn het moeilijke tijden. De trainer van Antwerp moet toezien hoe zijn ploeg krasselt en zich steeds dieper in nesten werkt. Tegen Gent stelde Perazic dezelfde gebreken vast die al weken voor een neerwaartse prestatiecurve zorgen.
 
“Voorin kunnen we niet in balbezit blijven, in het middenveld komen we te kort in de balrecuperatie en achterin zijn we normaal kopbalsterk, maar ook op dat vlak lieten we het tegen Gent afweten”, aldus Perazic.
 
“Ik heb met drie wissels nog geprobeerd iets te veranderen, maar ook dat hielp niet.We kwamen er niet uit in de combinatie en stapelden de verkeerde passes en de verloren ballen op. Ik kan mijn spelers qua inzet niks verwijten. Iedereen kwam met een positieve instelling op het veld en bleef tot de laatste minuut vechten. Maar dat volstaat niet. Ik ben nu zeven weken bij Antwerp en ik heb nog maar één keer kunnen spelen met de typeploeg die ik in mijn hoofd had. Dat was tegen Lierse en toen wonnen we. Sindsdien moet ik telkens vier of vijf spelers missen en moet ik constant schuiven. In elke linie ontbreekt altijd wel iemand en dat kunnen wij niet opvangen. Dat kan geen enkele ploeg, ook Brugge niet. Ik moet lachen als ik lees dat Trond Sollied klaagt omdat hij één speler moet missen.”
 
Intussen zakt Antwerp steeds verder weg en kan de vraag of er geen versterking nodig is niet meer ontweken worden.“ Antwerp zit in een moeilijke situatie en het zal moeilijk blijven, minstens tot alle spelers weer fit zijn”, aldus Perazic.
 
“Ik lees dat iedereen bezig is met het zoeken naar versterking. Bergen trekt vier of vijf nieuwe spelers aan,Lokeren is ook volop bezig. De andere ploegen zitten niet stil.We moeten beseffen dat de situatie zeer, zeer ernstig is. Het seizoen is nog lang, maar we moeten reageren.Versterking zou welkom zijn om het seizoen te redden, maar we moeten natuurlijk altijd rekening houden met het financiële aspect. Toch moeten we iets doen.”
 
Ondanks de twee op vijftien wil Perazic zich niet neerleggen bij de situatie.Al voelt hij zich op dit moment machteloos. “Dit is niet plezant, want ik ben nooit een verliezer geweest. Maar ik ben onmachtig.We doen het onmogelijke en toch lukt het niet.We moeten niet hopen op de zwakheid van de concurrentie, want we horen op dit moment zelf bij de zwakke ploegen.Als je zoveel spelers moet missen en je blijft verliezen, dan kom je in de problemen.We hebben een probleem en dat zal blijven tot de groep weer compleet is. Maar ik verwacht zeker een ander Antwerp na de winterstop, als iedereen weer fit is.”

.

Nu in het nieuws